Sport

De ultieme flow

Alle niveaus op gebied van sport vragen om de juiste verzorging en aandacht. Iedereen die zijn of haar lichaam en geest daarin de juiste aandacht wil geven is bij ons welkom. Als sporter of topsporter blijft het neerzetten van een topprestatie het maximale halen uit je mogelijkheden. In alle jaren hebben wij veel kennis en ervaring opgebouwd in specifieke coaching en begeleiding van topsporters. Wij zijn breed geïnteresseerd in uiteenlopende takken van sport en behandelen ook sportblessures.

Lees hieronder meer over persoonlijke ervaringen

Mijn naam is Chantal Blaak, ik ben professioneel wielrenster en altijd op zoek naar verbetering. Door een rugblessure ben ik terecht gekomen bij Gezond Management. Ik ervaarde niet alleen dat mijn blessure minder werd, maar ik voelde me na de behandeling in het algemeen veel beter. Nu 2 jaar later ga ik in een belangrijke periode nog steeds langs. Het helpt mij beter te presteren, om mijn lichaam in balans te houden, om ontspanning te vinden en mijn rugblessure onder controle te houden. Na de behandeling ben ik fysiek en mentaal helemaal klaar voor de wedstrijden!

Ik kwam in juni 2020 voor het eerst bij Gezond Management via Hendrik Jan Vos, omdat ik niet lekker in m’n vel zat en mijn sportieve prestaties achterbleven.

Ik was het plezier even kwijt en zocht verkrampt naar beter, zonder dat te vinden.

Al na de eerste ontmoeting ervaarde ik weer ruimte en vrijheid in mijn hoofd en lichaam. Sinds die tijd heeft Marco mij erg geholpen. Ik sta weer in mijn kracht, ben in balans en ervaar telkens meer ruimte in mijn hoofd. Ik kom met regelmaat langs en ondertussen zijn de sessies deel geworden van mijn opleidingstraject. Het is voor mij een belangrijk onderdeel in voorbereiding op wedstrijden.

Ik wil carrière maken in de autosport en dat begint met karten. Momenteel rij ik de grote internationale wedstrijden voor een fabrieksteam in een schakelkart. Volgend jaar rij ik voor het eerst in de Formule auto’s. Mijn doel is Formule 1.

Topsport vraagt het uiterste van zowel lichaam als geest. Als topsporter balanseer je vaak ‘op het randje’. Het vinden en bewaren van de juiste balans is nodig om geestelijk en lichamelijk gezond te blijven en vooral om op het toppen van je kunnen te presteren!

Bij dressuur gaat het om alles samen brengen, het 1 worden van paard en ruiter. Je rust behouden en alle gevoeligheid benaderen onder hoge druk, vraagt om een ultieme balans. Al vele jaren kom ik maandelijks bij Gezond Management om samen met Marco te werken aan die balans.

Bij Gezond Management word ik behandeld door Marco van Gorp. Ik zou Marco en hoe hij werkt eigenlijk in 1 woord kunnen omschrijven: doortastend, letterlijk en figuurlijk. Ook in de breedste zin van woord: doortastend! Verschrikkelijk doortastend. Irritant doortastend. Pijnlijk doortastend. Onvermoeibaar doortastend, maar zeker ook zeer effectief doortastend.

Kortom, Marco is iemand waar ik geen zin in heb om mij door te laten behandelen, maar waar ik toch steeds graag naartoe ga omdat het echt helpt en ik me altijd zoveel beter voel als ik weer ben geweest. Al kan het natuurlijk ook zijn dat ik na afloop gewoon opgelucht ben dat ik weer weg mag...

Tot snel Marco!

Terug